Ook tijdens het huidige resultatenseizoen is de volatiliteit hoger dan voordien. Volgens Mark Dow, fondsbeheerder bij Pharo Management, hoeft dat geen reden tot bezorgdheid te vormen.

De bewegingen die tot dusver werden opgetekend zijn dramatisch, maar niet serieus. Dow hecht veel meer belang aan de grote bewegingen die tot dusver worden opgetekend.

Op de eerste plaats stelt hij vast dat bedrijven met een grote aanwezigheid op de emerging markets een hogere omzetgroei realiseren. Bovendien klinken ook de prognoses meer geloofwaardig. De markten beseffen dat de economische opleving op een lager pitje zal gaan branden.

Trage groei is echter niet noodzakelijk bearish voor aandelen. Hedge funds kunnen zorgen voor een positieve impuls tijdens de laatste maanden van dit jaar. Volgens

Hedge Fund Research hebben de fondsen dit jaar relatief zwak gepresteerd en zijn ze hongerig voor betere prestaties. Dow is vooral positief omdat de Amerikaanse bedrijven op 1800 miljard dollar aan cash zitten, waardoor minder bedrijven failliet zullen gaan dan tijdens de vorige economische cyclus het geval was.

Ook tijdens het huidige resultatenseizoen is de volatiliteit hoger dan voordien. Volgens Mark Dow, fondsbeheerder bij Pharo Management, hoeft dat geen reden tot bezorgdheid te vormen. De bewegingen die tot dusver werden opgetekend zijn dramatisch, maar niet serieus. Dow hecht veel meer belang aan de grote bewegingen die tot dusver worden opgetekend. Op de eerste plaats stelt hij vast dat bedrijven met een grote aanwezigheid op de emerging markets een hogere omzetgroei realiseren. Bovendien klinken ook de prognoses meer geloofwaardig. De markten beseffen dat de economische opleving op een lager pitje zal gaan branden. Trage groei is echter niet noodzakelijk bearish voor aandelen. Hedge funds kunnen zorgen voor een positieve impuls tijdens de laatste maanden van dit jaar. Volgens Hedge Fund Research hebben de fondsen dit jaar relatief zwak gepresteerd en zijn ze hongerig voor betere prestaties. Dow is vooral positief omdat de Amerikaanse bedrijven op 1800 miljard dollar aan cash zitten, waardoor minder bedrijven failliet zullen gaan dan tijdens de vorige economische cyclus het geval was.