De rente op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie is namelijk beginnen te stijgen en heeft de hele rentecyclus in beweging gezet. De rente op hypothecaire kredieten is nu al vier weken op rij gestegen.

Mark Zandi van Zandi Investments is van mening dat deze evolutie erg gevaarlijk is voor de Amerikaanse vastgoedmarkt. Wanneer het geld (nog) duurder wordt, gaan er automatisch minder huizen worden verkocht.

Volgens Zandi ligt de pijndrempel ergens in de buurt van 5%. Wanneer die wordt doorbroken, kan de vraag naar woningen snel terugvallen.

Zandi waarschuwt dat nieuwe klappen voor de vastgoedmarkt ook de Amerikaanse economie weer zware schade kunnen toebrengen.

De rente op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie is namelijk beginnen te stijgen en heeft de hele rentecyclus in beweging gezet. De rente op hypothecaire kredieten is nu al vier weken op rij gestegen. Mark Zandi van Zandi Investments is van mening dat deze evolutie erg gevaarlijk is voor de Amerikaanse vastgoedmarkt. Wanneer het geld (nog) duurder wordt, gaan er automatisch minder huizen worden verkocht. Volgens Zandi ligt de pijndrempel ergens in de buurt van 5%. Wanneer die wordt doorbroken, kan de vraag naar woningen snel terugvallen. Zandi waarschuwt dat nieuwe klappen voor de vastgoedmarkt ook de Amerikaanse economie weer zware schade kunnen toebrengen.