David Levy, chairman van het Jerome Levy Forecasting Center, gelooft niet in een dergelijk scenario. De stijging van de rente heeft te maken met de verwachting van een economisch herstel. Wanneer de rente verder stijgt, zal dat herstel automatisch weer in de kiem gesmoord worden.

De economie is nog niet sterk genoeg om het hoofd te kunnen bieden aan hogere rentevoeten, traditioneel horen die thuis in een sterke economische omgeving. Volgens Levy zullen de rentevoeten, zowel in de VS als daarbuiten, in de herfst opnieuw gaan dalen.

David Levy, chairman van het Jerome Levy Forecasting Center, gelooft niet in een dergelijk scenario. De stijging van de rente heeft te maken met de verwachting van een economisch herstel. Wanneer de rente verder stijgt, zal dat herstel automatisch weer in de kiem gesmoord worden. De economie is nog niet sterk genoeg om het hoofd te kunnen bieden aan hogere rentevoeten, traditioneel horen die thuis in een sterke economische omgeving. Volgens Levy zullen de rentevoeten, zowel in de VS als daarbuiten, in de herfst opnieuw gaan dalen.