Op de eerste plaats dreigt Portugal als land daarmee in moeilijkheden te komen, gezien de nakende uitbetaling van een coupon op uitstaande obligaties op 15 april. Bovendien ondervindt Ierland nu al problemen genoeg met de banksector.

Weinberg wijst er echter op dat meer Europese banken in de problemen zitten. Er zouden momenteel 174 banken zijn die zich niet meer op de gewone manier kunnen financieren om aan hun minimumverplichtingen te voldoen. Met name de hardst getroffen landen gaan volgens Weinberg de pijn voelen.

Op de eerste plaats dreigt Portugal als land daarmee in moeilijkheden te komen, gezien de nakende uitbetaling van een coupon op uitstaande obligaties op 15 april. Bovendien ondervindt Ierland nu al problemen genoeg met de banksector. Weinberg wijst er echter op dat meer Europese banken in de problemen zitten. Er zouden momenteel 174 banken zijn die zich niet meer op de gewone manier kunnen financieren om aan hun minimumverplichtingen te voldoen. Met name de hardst getroffen landen gaan volgens Weinberg de pijn voelen.