Dat heeft dan weer tot gevolg dat de vraag naar olie zal gaan afnemen. De People's Bank of China besliste dat de banken de aan te houden reserves met 50 basispunten moeten verhogen.

De import van ruwe olie in China, die in november nog met 26% is gestegen, kan als gevolg van het duurder worden van het geld afgeremd worden.

Op basis van de Chinese cijfers heeft het International Energy Agency de prognoses voor de olieconsumptie naar boven heeft aangepast.

Phil Flynn, in Chicago analist en trader voor investment adviser PFGBest, is van mening dat de Chinese rente in de komende maanden nog fors kan gaan stijgen, wat de economie verder kan gaan afremmen.

Dat heeft dan weer tot gevolg dat de vraag naar olie zal gaan afnemen. De People's Bank of China besliste dat de banken de aan te houden reserves met 50 basispunten moeten verhogen. De import van ruwe olie in China, die in november nog met 26% is gestegen, kan als gevolg van het duurder worden van het geld afgeremd worden. Op basis van de Chinese cijfers heeft het International Energy Agency de prognoses voor de olieconsumptie naar boven heeft aangepast. Phil Flynn, in Chicago analist en trader voor investment adviser PFGBest, is van mening dat de Chinese rente in de komende maanden nog fors kan gaan stijgen, wat de economie verder kan gaan afremmen.