Marcus Grubb, managing director of investment bij de World Gold Council, gelooft dat een hogere rente niet noodzakelijk negatief hoeft te zijn voor het goud. Alles hangt af van hoe hoog de rente zal doorstijgen. Een beperkte stijging mag in normale omstandigheden geen problemen opleveren.

Wanneer de reeële rente kan standhouden tussen 0 en 4%, moet de goudprijs volgens Grubb een gemiddeld jaarlijks rendement van 7 tot 8% kan opleveren. Een hoge rente wordt als negatief voor het goud beschouwd omdat een belegging in het edelmetaal geen rente of dividend oplevert.

Marcus Grubb, managing director of investment bij de World Gold Council, gelooft dat een hogere rente niet noodzakelijk negatief hoeft te zijn voor het goud. Alles hangt af van hoe hoog de rente zal doorstijgen. Een beperkte stijging mag in normale omstandigheden geen problemen opleveren. Wanneer de reeële rente kan standhouden tussen 0 en 4%, moet de goudprijs volgens Grubb een gemiddeld jaarlijks rendement van 7 tot 8% kan opleveren. Een hoge rente wordt als negatief voor het goud beschouwd omdat een belegging in het edelmetaal geen rente of dividend oplevert.