Volgens Business Insider haalden de futures traders een combinatie van factoren aan om de daling van de goudprijs te verklaren.

Op de eerste plaats was er de rentecurve, waarbij vooral aan het lange einde (de 10- en de 30-jarige rente) een duidelijke stijging merkbaar is.

Dat betekent dat de beleggers steeds meer geloof hechten aan het verhaal van een gefundeerd economisch herstel.

Maar een factor die ook een rol speelde in het verhaal, is dat de beheerders van hedge funds hun posities in goud gedeeltelijk afbouwden, met een flink lagere prijs tot gevolg.

Volgens Business Insider haalden de futures traders een combinatie van factoren aan om de daling van de goudprijs te verklaren. Op de eerste plaats was er de rentecurve, waarbij vooral aan het lange einde (de 10- en de 30-jarige rente) een duidelijke stijging merkbaar is. Dat betekent dat de beleggers steeds meer geloof hechten aan het verhaal van een gefundeerd economisch herstel. Maar een factor die ook een rol speelde in het verhaal, is dat de beheerders van hedge funds hun posities in goud gedeeltelijk afbouwden, met een flink lagere prijs tot gevolg.