De vraag naar woonkredieten is meteen fors gedaald, in zoverre dat FED-voorzitter Ben Bernanke meteen een toontje lager is gaan zingen wat de zogenaamde tapering betreft. Ben Bernanke heeft eerder al gesteld dat ingrepen noodzakelijk is wanneer hogere rentevoeten het economisch herstel bedreigen.

Op basis van de kwartaalcijfers van onder andere JP Morgan Chase ondervinden de banken nog niet te veel hinder van het aantrekken van de rente, maar daar zou nog verandering in kunnen komen. Waakzaamheid blijft zodoende geboden, Bernanke zal zeer behoedzaam te werk moeten gaan.

De vraag naar woonkredieten is meteen fors gedaald, in zoverre dat FED-voorzitter Ben Bernanke meteen een toontje lager is gaan zingen wat de zogenaamde tapering betreft. Ben Bernanke heeft eerder al gesteld dat ingrepen noodzakelijk is wanneer hogere rentevoeten het economisch herstel bedreigen. Op basis van de kwartaalcijfers van onder andere JP Morgan Chase ondervinden de banken nog niet te veel hinder van het aantrekken van de rente, maar daar zou nog verandering in kunnen komen. Waakzaamheid blijft zodoende geboden, Bernanke zal zeer behoedzaam te werk moeten gaan.