Maar hogere productiekosten kwamen roet in het eten gooien. De goudproducenten kregen af te rekenen met hogere grondstoffenprijzen (zoals cement en energie), duurdere arbeiders (er is een tekort aan ervaren ingenieurs) en mijnen die uitgeput geraken (dit betekent dat er steeds dieper gegraven moet worden wat uiteraard duurder is).

Maar die redenen zijn ondertussen bekend en zijn reeds grotendeels in de koersen verwerkt.

Net zoals voor het goud stellen we een groot pessimisme vast onder goudmijnbeleggers. Vanuit de "contrarian"-visie kijken de analisten van Leleux dan uit naar signalen van bodemvorming.

Vandaar het opbouwenadvies: er kan in de komende weken volgens Geert Van Herck van Leleux nog druk op de koersen zijn maar deze koersdruk kan een instapopportuniteit zijn!

Maar hogere productiekosten kwamen roet in het eten gooien. De goudproducenten kregen af te rekenen met hogere grondstoffenprijzen (zoals cement en energie), duurdere arbeiders (er is een tekort aan ervaren ingenieurs) en mijnen die uitgeput geraken (dit betekent dat er steeds dieper gegraven moet worden wat uiteraard duurder is). Maar die redenen zijn ondertussen bekend en zijn reeds grotendeels in de koersen verwerkt. Net zoals voor het goud stellen we een groot pessimisme vast onder goudmijnbeleggers. Vanuit de "contrarian"-visie kijken de analisten van Leleux dan uit naar signalen van bodemvorming. Vandaar het opbouwenadvies: er kan in de komende weken volgens Geert Van Herck van Leleux nog druk op de koersen zijn maar deze koersdruk kan een instapopportuniteit zijn!