De palmolieproductie van de Sipef Groep voor 1Q09 oversteeg het volume van vorig jaar met 8,2% en zelfs met 13,7% op een "beneficial interest" basis.

De palmolieproductie in Noord Sumatra steeg met 5,3% tegenover verleden jaar, daar de plantages met een groot aantal jonge oliepalmen met hoog rendement een betere oogst gaven.

De Agro Muko plantages (-14,4%) in de Bengkulu Provincie herstellen nog van een zeer natte periode tijdens het grootste deel van het vierde kwartaal 2008, met minder trossen op de palmbomen.

Hargy Oil Palms Ltd in PNG begon het jaar met een stijging van 30,1% in de eigen productie en +20,8% op aankopen van derden, dankzij meer belangrijke volgroeide arealen en uitstekende oogsten, ondanks de zware regens die het transport van de vruchten naar de fabrieken bemoeilijkten.

Sipef-CI SA in Ivoorkust blijft haar recordprestatie verderzetten tijdens het huidige piekseizoen met grotere oogsten op eigen plantages en hogere aankopen van derden.

De dalende volumes in de Agro Muko rubberplantages waren de oorzaak van een terugval met 2,1% in eigen productie, terwijl een sterkere concurrentie in Papoea-Nieuw-Guinea in het begin van het jaar de aankopen bij derden bemoeilijkte.

Na de verkoop van de Vietnamese plantages zijn de theevolumes beperkt tot de productie van de Cibuniplantages in Indonesië waar de opbrengsten in lijn lagen met het vorige jaar.

De verwerving van de bananenplantage SBM in Ivoorkust op het einde van vorig jaar verklaart de verschuiving in productie van derden naar eigen productie, welke vergelijkbaar is met die van 2008.

De palmolieproductie van de Sipef Groep voor 1Q09 oversteeg het volume van vorig jaar met 8,2% en zelfs met 13,7% op een "beneficial interest" basis.De palmolieproductie in Noord Sumatra steeg met 5,3% tegenover verleden jaar, daar de plantages met een groot aantal jonge oliepalmen met hoog rendement een betere oogst gaven. De Agro Muko plantages (-14,4%) in de Bengkulu Provincie herstellen nog van een zeer natte periode tijdens het grootste deel van het vierde kwartaal 2008, met minder trossen op de palmbomen.Hargy Oil Palms Ltd in PNG begon het jaar met een stijging van 30,1% in de eigen productie en +20,8% op aankopen van derden, dankzij meer belangrijke volgroeide arealen en uitstekende oogsten, ondanks de zware regens die het transport van de vruchten naar de fabrieken bemoeilijkten.Sipef-CI SA in Ivoorkust blijft haar recordprestatie verderzetten tijdens het huidige piekseizoen met grotere oogsten op eigen plantages en hogere aankopen van derden.De dalende volumes in de Agro Muko rubberplantages waren de oorzaak van een terugval met 2,1% in eigen productie, terwijl een sterkere concurrentie in Papoea-Nieuw-Guinea in het begin van het jaar de aankopen bij derden bemoeilijkte.Na de verkoop van de Vietnamese plantages zijn de theevolumes beperkt tot de productie van de Cibuniplantages in Indonesië waar de opbrengsten in lijn lagen met het vorige jaar.De verwerving van de bananenplantage SBM in Ivoorkust op het einde van vorig jaar verklaart de verschuiving in productie van derden naar eigen productie, welke vergelijkbaar is met die van 2008.