* Termijnverkopen, kostenbeperkingen en betere oogsten compenseerden gedeeltelijk het effect van een gemiddelde prijsdaling van palmolie en rubber met bijna 50%.

* Netto resultaat, aandeel van de Groep vóór IAS41, bedraagt KUSD 27.064.

* Netto kaspositie verdubbelt tot KUSD 32.655.

* Palmolie-en rubberarealen worden verder uitgebreid, zowel in Indonesië als in Papoea-Nieuw-Guinea.

* Resultaten van het tweede halfjaar worden lager verwacht dan het eerste vanwege een kostenstijging.

De totale palmolieproductie van de SIPEF Groep voor het eerste halfjaar van 2009 overtrof de volumes van vorig jaar met 13,4% en zelfs met 17,9% op een 'beneficial interest'-basis.

De goede oogst werd ondersteund door hogere olie-extractiewaarden in onze fabrieken na een verbetering van de inzamelingsmethode voor losgekomen vruchten en van de controle op de rijpheidscriteria en fabricageverliezen.

Zowel de omzet als de winst waren echter lager dan dan tijdens het eerste halfjaar van 2008.

* Termijnverkopen, kostenbeperkingen en betere oogsten compenseerden gedeeltelijk het effect van een gemiddelde prijsdaling van palmolie en rubber met bijna 50%.* Netto resultaat, aandeel van de Groep vóór IAS41, bedraagt KUSD 27.064.* Netto kaspositie verdubbelt tot KUSD 32.655.* Palmolie-en rubberarealen worden verder uitgebreid, zowel in Indonesië als in Papoea-Nieuw-Guinea.* Resultaten van het tweede halfjaar worden lager verwacht dan het eerste vanwege een kostenstijging.De totale palmolieproductie van de SIPEF Groep voor het eerste halfjaar van 2009 overtrof de volumes van vorig jaar met 13,4% en zelfs met 17,9% op een 'beneficial interest'-basis. De goede oogst werd ondersteund door hogere olie-extractiewaarden in onze fabrieken na een verbetering van de inzamelingsmethode voor losgekomen vruchten en van de controle op de rijpheidscriteria en fabricageverliezen.Zowel de omzet als de winst waren echter lager dan dan tijdens het eerste halfjaar van 2008.