Bovendien werd bekendgemaakt dat de groei van de Amerikaanse economie in het derde kwartaal nog is versneld. Vanavond na het slot van de beurs maakt Nike de kwartaalcijfers bekend. Daarmee wordt de opening van het resultatenseizoen wat de blue chips betreft vervroegd.

Vroeger was Alcoa steevast het Dow Jones-aandeel dat de resultatenstroom op gang schoot. Alcoa werd echter uit de Dow Jones gewipt, de plaats van de aluminiumfabrikant werd ingenomen door Nike. Verwacht wordt dat de producent van sportschoenen een winst per aandeel van 78 dollarcent zal kunnen voorleggen.

Bovendien werd bekendgemaakt dat de groei van de Amerikaanse economie in het derde kwartaal nog is versneld. Vanavond na het slot van de beurs maakt Nike de kwartaalcijfers bekend. Daarmee wordt de opening van het resultatenseizoen wat de blue chips betreft vervroegd. Vroeger was Alcoa steevast het Dow Jones-aandeel dat de resultatenstroom op gang schoot. Alcoa werd echter uit de Dow Jones gewipt, de plaats van de aluminiumfabrikant werd ingenomen door Nike. Verwacht wordt dat de producent van sportschoenen een winst per aandeel van 78 dollarcent zal kunnen voorleggen.