Op de achtergrond wordt nog dus gediscussieerd over het tijdstip waarop de Amerikaanse centrale bank haar basisrente zal verhogen. De meeste economen gaan er van uit dat dit ergens in de loop van het eerste kwartaal van volgend jaar zal gebeuren.

Maar sommige economen vrezen dat de FED een renteverhoging op de lange baan zal moeten schuiven vanwege de schade die ze zal aanrichten aan de economie. Wanneer de macro-economische indicatoren verder zouden verslechteren, is zelfs een uitstel van het taperen niet uitgesloten.

Op de achtergrond wordt nog dus gediscussieerd over het tijdstip waarop de Amerikaanse centrale bank haar basisrente zal verhogen. De meeste economen gaan er van uit dat dit ergens in de loop van het eerste kwartaal van volgend jaar zal gebeuren. Maar sommige economen vrezen dat de FED een renteverhoging op de lange baan zal moeten schuiven vanwege de schade die ze zal aanrichten aan de economie. Wanneer de macro-economische indicatoren verder zouden verslechteren, is zelfs een uitstel van het taperen niet uitgesloten.