We mogen volgens professor Stefan Duchateau natuurlijk de vraag niet uit de weg gaan of na de jarenlange " bull-run" waarbij het ene na het andere hoogterecord sneuvelde, de waarderingen van diverse aandelenbeurzen niet dermate gestretcht zijn geraakt, dat morgen een substantiële correctie aan onze deur dreigt te kloppen.

Duchateau baseert de analyse hiervoor op de basiscomponenten van een beurswaardering: De verwachte evolutie van bedrijfswinsten, de verwachte beweging van de rentevoeten en -last but least- de verwachte risicopremie die een maatgetal vormt voor de toe- of afname van risicoaversie.

De evolutie van deze laatste parameter verklaart overigens zowat 75% van alle koersbewegingen op aandelenmarkten sinds 1950... vandaar enige aandacht voor deze mythische, weinig tastbare indicator. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

We mogen volgens professor Stefan Duchateau natuurlijk de vraag niet uit de weg gaan of na de jarenlange " bull-run" waarbij het ene na het andere hoogterecord sneuvelde, de waarderingen van diverse aandelenbeurzen niet dermate gestretcht zijn geraakt, dat morgen een substantiële correctie aan onze deur dreigt te kloppen. Duchateau baseert de analyse hiervoor op de basiscomponenten van een beurswaardering: De verwachte evolutie van bedrijfswinsten, de verwachte beweging van de rentevoeten en -last but least- de verwachte risicopremie die een maatgetal vormt voor de toe- of afname van risicoaversie. De evolutie van deze laatste parameter verklaart overigens zowat 75% van alle koersbewegingen op aandelenmarkten sinds 1950... vandaar enige aandacht voor deze mythische, weinig tastbare indicator. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.