De Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand juni zullen op donderdag in plaats van op vrijdag bekendgemaakt worden en dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat vrijdag het feest van 4 juli wordt gevierd. Maar volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking moeten we de cijfers voorzichtig interpreteren.

De jobcreatie zal, zoals in de vorige maanden, waarschijnlijk opnieuw sterk zijn. De aandacht zal vooral uitgaan naar de participatiegraad die de jongste maanden is blijven teleurstellen. Tenzij de participatiegraad duidelijk stijgt, zal de zwakke start van het jaar op de tewerkstelling beginnen te wegen.

De Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand juni zullen op donderdag in plaats van op vrijdag bekendgemaakt worden en dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat vrijdag het feest van 4 juli wordt gevierd. Maar volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking moeten we de cijfers voorzichtig interpreteren. De jobcreatie zal, zoals in de vorige maanden, waarschijnlijk opnieuw sterk zijn. De aandacht zal vooral uitgaan naar de participatiegraad die de jongste maanden is blijven teleurstellen. Tenzij de participatiegraad duidelijk stijgt, zal de zwakke start van het jaar op de tewerkstelling beginnen te wegen.