De nieuwe president van de Amerikaanse centrale bank Janet Yellen verklaarde vandaag dat er nog voldoende ruimte is om de economische steunmaatregelen verder terug te schroeven. Dat betekent dat de FED gewoon kan verder gaan met taperen aan het huidige tempo.

In januari heeft de FED het bedrag voor de inkoop van eigen staatsobligaties met 10 miljard gereduceerd, voor deze maand wodt op hetzelfde bedrag gerekend. Dat betekent dat ergens in de tweede helft van dit jaar de steunmaatregelen volledig ingetrokken zullen zijn.

De nieuwe president van de Amerikaanse centrale bank Janet Yellen verklaarde vandaag dat er nog voldoende ruimte is om de economische steunmaatregelen verder terug te schroeven. Dat betekent dat de FED gewoon kan verder gaan met taperen aan het huidige tempo. In januari heeft de FED het bedrag voor de inkoop van eigen staatsobligaties met 10 miljard gereduceerd, voor deze maand wodt op hetzelfde bedrag gerekend. Dat betekent dat ergens in de tweede helft van dit jaar de steunmaatregelen volledig ingetrokken zullen zijn.