Het wordt een korte beursweek voor de Amerikaanse beleggers, want donderdag is het Thanksgiving Day.

Dan wordt er op de beursvloer niet gehandeld. De dag nadien is het Black Friday, de dag waarop het seizoen van de eindejaarsverkopen definitief op gang wordt geschoten. De vraag blijft of het qua eindejaarsverkopen dit jaar wel een voltreffer zal worden.

Blijkt namelijk dat het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is teruggevallen tot een dieptepunt sinds april van dit jaar. Volgens het rapport van de Conference Board maken de beleggers zich zorgen over zowel de inkomens als over de tewerkstelling.

Het wordt een korte beursweek voor de Amerikaanse beleggers, want donderdag is het Thanksgiving Day. Dan wordt er op de beursvloer niet gehandeld. De dag nadien is het Black Friday, de dag waarop het seizoen van de eindejaarsverkopen definitief op gang wordt geschoten. De vraag blijft of het qua eindejaarsverkopen dit jaar wel een voltreffer zal worden. Blijkt namelijk dat het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is teruggevallen tot een dieptepunt sinds april van dit jaar. Volgens het rapport van de Conference Board maken de beleggers zich zorgen over zowel de inkomens als over de tewerkstelling.