De Federal Reserve zou op één van haar volgende vergaderingen kunnen beslissen om het programma ter inkoop van de eigen obligaties op te starten. Voorwaarde is uiteraard dat de economische groei zal voldoen aan de opgelegde voorwaarden, onder andere wat de evolutie van de werkloosheid betreft.

Dat blijkt uit de Minutes van de FED-meeting van 29-30 oktober die gisteren werden vrijgegeven. Daarmee is nog echter nog niet gezeg dat de Amerikaanse centrale bank vanaf december zou starten met het reduceren van de inkoop van de eigen obligaties zoals sommigen reduceren.

De Federal Reserve zou op één van haar volgende vergaderingen kunnen beslissen om het programma ter inkoop van de eigen obligaties op te starten. Voorwaarde is uiteraard dat de economische groei zal voldoen aan de opgelegde voorwaarden, onder andere wat de evolutie van de werkloosheid betreft. Dat blijkt uit de Minutes van de FED-meeting van 29-30 oktober die gisteren werden vrijgegeven. Daarmee is nog echter nog niet gezeg dat de Amerikaanse centrale bank vanaf december zou starten met het reduceren van de inkoop van de eigen obligaties zoals sommigen reduceren.