Ook de Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, zodat het onderliggend sentiment zonder meer goed kan worden genoemd.

In het geval van Wall Street wordt het sentiment ondersteund door meevallende macro-economische indicatoren, het consumentenvertrouwen piekte in mei op het hoogste niveau voor bijna zes jaar. Vooral de hogere inkomsten voelen zich een stuk beter.

De positieve macro-economische indicatoren steken de koers van de dollar een handje toe, met als gevolg dat de euro nogmaals terrein verliest.

Daardoor blijft ook de goudprijs corrigeren, voor een troy ounce goud moet nu nog ongeveer 1375 dollar worden betaald.

Ook de Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, zodat het onderliggend sentiment zonder meer goed kan worden genoemd. In het geval van Wall Street wordt het sentiment ondersteund door meevallende macro-economische indicatoren, het consumentenvertrouwen piekte in mei op het hoogste niveau voor bijna zes jaar. Vooral de hogere inkomsten voelen zich een stuk beter. De positieve macro-economische indicatoren steken de koers van de dollar een handje toe, met als gevolg dat de euro nogmaals terrein verliest. Daardoor blijft ook de goudprijs corrigeren, voor een troy ounce goud moet nu nog ongeveer 1375 dollar worden betaald.