De 'pending home sales', de contracten getekend voor de verkoop van huizen, zijn in de Verenigde Staten in september gestegen tot het hoogste niveau in bijna drie jaar, zo maakte de National Association of Realtors bekend.

De Pending Home Sales Index, de index die door deze organisatie werd opgesteld, steeg in september met 6,10% tot 110,10, of het hoogste niveau sinds december 2006.

Het was al de achtste maand op rij dat de index is gestegen. Het was geleden vanaf het opstarten van deze index in 2001 dat nog zo'n sterke stijging werd opgetekend. De lezing van de index was sterker dan verwacht, want de analisten hadden op een stabiele index gerekend.

Er dient wel rekening te worden gehouden dat het belastingkrediet van 8000 dollar voor de aankoop van een eerste woning op het einde van deze maand vervalt.

De 'pending home sales', de contracten getekend voor de verkoop van huizen, zijn in de Verenigde Staten in september gestegen tot het hoogste niveau in bijna drie jaar, zo maakte de National Association of Realtors bekend. De Pending Home Sales Index, de index die door deze organisatie werd opgesteld, steeg in september met 6,10% tot 110,10, of het hoogste niveau sinds december 2006. Het was al de achtste maand op rij dat de index is gestegen. Het was geleden vanaf het opstarten van deze index in 2001 dat nog zo'n sterke stijging werd opgetekend. De lezing van de index was sterker dan verwacht, want de analisten hadden op een stabiele index gerekend. Er dient wel rekening te worden gehouden dat het belastingkrediet van 8000 dollar voor de aankoop van een eerste woning op het einde van deze maand vervalt.