De Amerikaanse economie is tijdens het tweede kwartaal volgens de gereviseerde cijfers met 0,70% gekrompen. Dat was duidelijk minder dan de 1% die eerst was vooropgesteld.

Bovendien hadden de analisten gerekend op een daling met 1,10%. Tijdens het eerste kwartaal was er nog sprake van een krimp met 6,40% op jaarbasis, of de zwaarste daling in bijna 30 jaar.

Volgens de cijfers van het Commerce Department was er tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar sprake van een krimp met 5,40%.

Op basis van bovenvermelde cijfers mag worden verondersteld dat de VS-economie tijdens het derde kwartaal weer is gegroeid.

De economen rekenen nu op een groei van het BBP met 3%, wat zou betekenen dat het herstel zich in een wel erg snel tempo heeft voltrokken.

De Amerikaanse economie is tijdens het tweede kwartaal volgens de gereviseerde cijfers met 0,70% gekrompen. Dat was duidelijk minder dan de 1% die eerst was vooropgesteld. Bovendien hadden de analisten gerekend op een daling met 1,10%. Tijdens het eerste kwartaal was er nog sprake van een krimp met 6,40% op jaarbasis, of de zwaarste daling in bijna 30 jaar. Volgens de cijfers van het Commerce Department was er tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar sprake van een krimp met 5,40%. Op basis van bovenvermelde cijfers mag worden verondersteld dat de VS-economie tijdens het derde kwartaal weer is gegroeid. De economen rekenen nu op een groei van het BBP met 3%, wat zou betekenen dat het herstel zich in een wel erg snel tempo heeft voltrokken.