De verkopen van bestaande huizen zijn in augustus onverwacht gedaald, na in de vier maanden voordien telkens te zijn gestegen. Daarmee wordt aangetoond dat het herstel van de Amerikaanse vastgoedsector een breekbaar karakter blijft hebben.

De National Association of Realtors meldde dat de verkopen vorige maand met 2,70% gedaalt tot 5,10 miljoen in augustus. De maand voordien werden nog 5,24 miljoen huizen verkocht.

Op jaarbasis lagen de verkopen nog steeds 3,40% boven het niveau van het jaar voordien. Verwacht was dat de verkopen van nieuwe huizen zouden zijn gestegen tot 5,35 miljoen.

De analisten verwachten dat de inzinking in de verkoop van huizenprijzen een tijdelijk karakter zal hebben.

De verkopen van bestaande huizen zijn in augustus onverwacht gedaald, na in de vier maanden voordien telkens te zijn gestegen. Daarmee wordt aangetoond dat het herstel van de Amerikaanse vastgoedsector een breekbaar karakter blijft hebben. De National Association of Realtors meldde dat de verkopen vorige maand met 2,70% gedaalt tot 5,10 miljoen in augustus. De maand voordien werden nog 5,24 miljoen huizen verkocht. Op jaarbasis lagen de verkopen nog steeds 3,40% boven het niveau van het jaar voordien. Verwacht was dat de verkopen van nieuwe huizen zouden zijn gestegen tot 5,35 miljoen. De analisten verwachten dat de inzinking in de verkoop van huizenprijzen een tijdelijk karakter zal hebben.