Dat de wereld geen echt veilige plaats meer is, wisten we al langer. De afgelopen dagen is dat opnieuw duidelijk geworden. Zowel in Europa als daarbuiten lopen de spanningen opnieuw op en vroeg of laat kan het elders in de wereld mislopen. Waakzaamheid is dus geboden.

Vooral in de eurozone dreigt het opnieuw de verkeerde kant op te gaan. Griekenland is een nieuwe crisishaard geworden, maar ook in Portugal dreigt het mis te lopen. Daarnaast blijft Italië een pijnpunt, de politieke constellatie in dat land blijft hoogst onzeker.

Dat de wereld geen echt veilige plaats meer is, wisten we al langer. De afgelopen dagen is dat opnieuw duidelijk geworden. Zowel in Europa als daarbuiten lopen de spanningen opnieuw op en vroeg of laat kan het elders in de wereld mislopen. Waakzaamheid is dus geboden. Vooral in de eurozone dreigt het opnieuw de verkeerde kant op te gaan. Griekenland is een nieuwe crisishaard geworden, maar ook in Portugal dreigt het mis te lopen. Daarnaast blijft Italië een pijnpunt, de politieke constellatie in dat land blijft hoogst onzeker.