De president van de Bundesbank is absoluut geen voorstander van quantative easing, gezien de ervaringen die de Duitsers in het verleden met inflatie opgedaan hebben. Mogelijk mag er nog meer weerstand van de Duitsers in de komende maanden verwacht worden.

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, zonder dat er sprake is van grote bewegingen bij de belangrijkste indices. Ook op de valutamarkten heerst een relatieve rust, de euro kan zich zonder zichtbare moeite handhaven boven het niveau van 1,29 dollar.

De president van de Bundesbank is absoluut geen voorstander van quantative easing, gezien de ervaringen die de Duitsers in het verleden met inflatie opgedaan hebben. Mogelijk mag er nog meer weerstand van de Duitsers in de komende maanden verwacht worden. De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, zonder dat er sprake is van grote bewegingen bij de belangrijkste indices. Ook op de valutamarkten heerst een relatieve rust, de euro kan zich zonder zichtbare moeite handhaven boven het niveau van 1,29 dollar.