Voor Europa betekent zwakke inflatie volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat de ECB zich, ondanks het onluikende herstel, net omwille van de lage inflatie verplicht zal zien om tot verdere monetaire maatregelen over te gaan.

Draghi gaat dus in 2014 voor nul en waarschijnlijk verder via niet-conventionele maatregelen zoals een negatieve depositorente, een verlenging van de LTRO's of meer Angelsaksische methodes zoals kwantitatieve versoepeling.

Wanneer het voor de markt duidelijk wordt dat het Draghi menens is, kunnen we ook de dollar zien verstevigen of de euro verzwakken. Het is maar hoe je het bekijkt. Daardoor wordt reizen naar de VS mogelijk fors duurder.

Voor Europa betekent zwakke inflatie volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat de ECB zich, ondanks het onluikende herstel, net omwille van de lage inflatie verplicht zal zien om tot verdere monetaire maatregelen over te gaan. Draghi gaat dus in 2014 voor nul en waarschijnlijk verder via niet-conventionele maatregelen zoals een negatieve depositorente, een verlenging van de LTRO's of meer Angelsaksische methodes zoals kwantitatieve versoepeling. Wanneer het voor de markt duidelijk wordt dat het Draghi menens is, kunnen we ook de dollar zien verstevigen of de euro verzwakken. Het is maar hoe je het bekijkt. Daardoor wordt reizen naar de VS mogelijk fors duurder.