De aardappeldivisie tekent een omzetgroei op van 1,1%. Dit is het gecombineerd effect van gestegen verkoopprijzen (+20,6%) die werden toegepast als reactie op de fors gestegen grondstofkosten in de eerste helft van het jaar en de geplande organische volumedaling van 17,1%. In de diepvriesgroentedivisie bedroeg de omzetgroei (inclusief 4 maand CECAB) 16,8%. De impact van de opname van 4 maand omzet van de diepvriesgroentedivisie van CECAB bedraagt 53,1 miljoen euro. Zonder rekening te houden met de overname van de CECAB-activiteiten werd een omzetdaling opgetekend van 4,9%. Bij gelijkblijvende wisselkoers van het Britse Pond stijgt de omzet van de diepvriesgroentedivisie met 0,6%.

Volgens Bank Degroof waren de omzetcijfers van Pinguin Lutosa iets beter dan verwacht, vooral dankzij de inbreng van de divisie diepvriesgroente. In het vierde kwartaal steeg de omzet met 52%, terwijl maar op 47% was gerekend. Het neutraal advies en het koersdoel van 8,70 euro blijft gehandhaafd.

Guy Sips van KBC Securities is van mening dat het bedrijf een goede zaak heeft gedaan met de overname van Scana Noliko, vooral wat de winstgevendheid betreft. Hij rekent er op dat dit jaar verdere winstgroei kan worden gerealiseerd. Van Sips krijgt Pinguin Lutosa een opbouwen-advies met een koersdoel van 9 euro.

De aardappeldivisie tekent een omzetgroei op van 1,1%. Dit is het gecombineerd effect van gestegen verkoopprijzen (+20,6%) die werden toegepast als reactie op de fors gestegen grondstofkosten in de eerste helft van het jaar en de geplande organische volumedaling van 17,1%. In de diepvriesgroentedivisie bedroeg de omzetgroei (inclusief 4 maand CECAB) 16,8%. De impact van de opname van 4 maand omzet van de diepvriesgroentedivisie van CECAB bedraagt 53,1 miljoen euro. Zonder rekening te houden met de overname van de CECAB-activiteiten werd een omzetdaling opgetekend van 4,9%. Bij gelijkblijvende wisselkoers van het Britse Pond stijgt de omzet van de diepvriesgroentedivisie met 0,6%.Volgens Bank Degroof waren de omzetcijfers van Pinguin Lutosa iets beter dan verwacht, vooral dankzij de inbreng van de divisie diepvriesgroente. In het vierde kwartaal steeg de omzet met 52%, terwijl maar op 47% was gerekend. Het neutraal advies en het koersdoel van 8,70 euro blijft gehandhaafd. Guy Sips van KBC Securities is van mening dat het bedrijf een goede zaak heeft gedaan met de overname van Scana Noliko, vooral wat de winstgevendheid betreft. Hij rekent er op dat dit jaar verdere winstgroei kan worden gerealiseerd. Van Sips krijgt Pinguin Lutosa een opbouwen-advies met een koersdoel van 9 euro.