De divisie Weaving Machines kende in 2013 een absoluut recordjaar. Op basis van het goed gevulde orderboek eind 2012 kende Picanol een sterke start in 2013.

De hoge vraag naar Picanolweefmachines wereldwijd in de eerste jaarhelft zorgde voor een recordaantal geproduceerde weefmachines, waarbij verhoogde aandacht ging naar het opvangen van de verschillende productiepieken.

De tweede jaarhelft werd gekenmerkt door een toenemende druk op volumes en marges, onder meer als gevolg van de sterke euro en de groeivertraging in belangrijke textielmarkten.

Industries kon de positieve trend van de voorbije jaren ook in de tweede jaarhelft doortrekken, door met succes in te zetten op zijn engineered casting solutions (Proferro) en zijn controllercompetenties (PsiControl).

Picanol Group sluit het jaar 2013 af met een nettowinst van 73,17 miljoen euro, in vergelijking met 55,30 miljoen euro in 2012.

De Raad van Bestuur zal aan de Algemene Vergadering op 16 april 2014 voorstellen om geen dividend uit te keren.

De divisie Weaving Machines kende in 2013 een absoluut recordjaar. Op basis van het goed gevulde orderboek eind 2012 kende Picanol een sterke start in 2013. De hoge vraag naar Picanolweefmachines wereldwijd in de eerste jaarhelft zorgde voor een recordaantal geproduceerde weefmachines, waarbij verhoogde aandacht ging naar het opvangen van de verschillende productiepieken. De tweede jaarhelft werd gekenmerkt door een toenemende druk op volumes en marges, onder meer als gevolg van de sterke euro en de groeivertraging in belangrijke textielmarkten. Industries kon de positieve trend van de voorbije jaren ook in de tweede jaarhelft doortrekken, door met succes in te zetten op zijn engineered casting solutions (Proferro) en zijn controllercompetenties (PsiControl). Picanol Group sluit het jaar 2013 af met een nettowinst van 73,17 miljoen euro, in vergelijking met 55,30 miljoen euro in 2012. De Raad van Bestuur zal aan de Algemene Vergadering op 16 april 2014 voorstellen om geen dividend uit te keren.