Hoge volumes droegen bij tot de organische groei van de geconsolideerde omzet met 23,9% terwijl ongunstige wisselkoerseffecten, voornamelijk in Venezuela, een negatief effect hadden van 6,7%.

Het wisselkoerseffect werd nagenoeg (-0,3%) geneutraliseerd op het niveau van de gezamenlijke omzet dankzij de sterke Braziliaanse Real.

De organische groei van de gezamenlijke omzet bedroeg 21,2% in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar.

Bekaert is actief in diverse sectoren. De grootste markten voor Bekaerts producten zijn de automobiel-, bouw- en energiesector.

Voor de automobielactiviteiten bleef de vraag sterk in de opkomende markten; in de mature markten verbeterde de vraag na een lange periode van zwakke economische activiteit.

De bouwmarkten bleven onder druk staan terwijl de energiegerelateerde sectoren wereldwijd sterk bleven presteren voor diverse toepassingen, in het bijzonder voor wat betreft de oplossingen die gericht zijn op alternatieve energie.

Hoge volumes droegen bij tot de organische groei van de geconsolideerde omzet met 23,9% terwijl ongunstige wisselkoerseffecten, voornamelijk in Venezuela, een negatief effect hadden van 6,7%. Het wisselkoerseffect werd nagenoeg (-0,3%) geneutraliseerd op het niveau van de gezamenlijke omzet dankzij de sterke Braziliaanse Real. De organische groei van de gezamenlijke omzet bedroeg 21,2% in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Bekaert is actief in diverse sectoren. De grootste markten voor Bekaerts producten zijn de automobiel-, bouw- en energiesector. Voor de automobielactiviteiten bleef de vraag sterk in de opkomende markten; in de mature markten verbeterde de vraag na een lange periode van zwakke economische activiteit. De bouwmarkten bleven onder druk staan terwijl de energiegerelateerde sectoren wereldwijd sterk bleven presteren voor diverse toepassingen, in het bijzonder voor wat betreft de oplossingen die gericht zijn op alternatieve energie.