De Thomson Reuters/Jefferies CRB Index, de index bestaande uit 19 belangrijke basismaterialen, bereikte gisteren het hoogste niveau sinds september 2008 bereikte.

Op de London Metals Exchange gingen zink en lood nochtans licht lager. De vrees bestaat dat de wereldeconomie gaat vertragen als gevolg van de forse stijging van de olieprijzen.

Op de Chicago Board of Trade gaven de graanfutures anderzijds licht terrein prijs, een bushel graan werd ongeveer een kwart procent goedkoper. Zilver was dé blikvanger, de zilverprijs bereikte het hoogste niveau sinds maart 1980.

De Thomson Reuters/Jefferies CRB Index, de index bestaande uit 19 belangrijke basismaterialen, bereikte gisteren het hoogste niveau sinds september 2008 bereikte. Op de London Metals Exchange gingen zink en lood nochtans licht lager. De vrees bestaat dat de wereldeconomie gaat vertragen als gevolg van de forse stijging van de olieprijzen. Op de Chicago Board of Trade gaven de graanfutures anderzijds licht terrein prijs, een bushel graan werd ongeveer een kwart procent goedkoper. Zilver was dé blikvanger, de zilverprijs bereikte het hoogste niveau sinds maart 1980.