Hogere koersdoelen voor Halliburton en Schlumberger

Beleggers in de olieservices-subsector hebben volgens ABN Amro een volatiel eerste kwartaal achter de rug, terwijl ook hun betrokkenheid bij deze subsector behoorlijk op de proef is gesteld omdat de aandelenkoersen werden geraakt door de diverse gebeurtenissen.

Uiteindelijk bleven de beleggers gecommitteerd en stonden de aandelen hoger. De analisten van de bank maakten zich zorgen dat het sentiment een knauw zou krijgen van winstwaarschuwingen.

De winstwaarschuwing van Halliburton vorige week maandag had volgens ABN Amro geen invloed op het sentiment en de aandelenkoers. Beleggers bezien het op lange termijn, de korte termijn negerend.

De vooruitzichten op middellange termijn zijn goed, dankzij de wederopstanding van de activiteiten van Saoedi-Arabië, de hogere olieprijzen en de stabilisering van de aardgasprijzen in Noord-Amerika.

Pas in 2012 wordt er overcapaciteit verwacht. Daarom zijn de verwachtingen voor 2012 naar boven bijgesteld en is het sentiment verbeterd.

Met deze argumenten in het achterhoofd handhaaft de bank het advies ‘Overwegen’ voor de olieservices-subsector en verhoogt ze de koersdoelen voor Halliburton naar USD 60 en voor Schlumberger naar USD 110.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content