Die kapitaalvereisten werden vastgelegd door het Basel Committee on Banking Supervision in wat nu al bekend staat als Basel III. Bedoeling is om de banken meer bestand te maken tegen een volgende financiële crisis.

De invoering van de nieuwe kapitaalvereisten gebeurt vanaf 2013, met een periode van vijf tot tien jaar om de aanpassing door te voeren. Die overgangsperiode moet volstaan geen economische schade te veroorzaken.

De banken klagen nochtans dat de nieuwe kapitaalvereisten te streng zijn en hoe dan ook de de economische groei gaan beïnvloeden. Het zou namelijk om onmogelijk zijn om voldoende kapitaal op te halen.

Die kapitaalvereisten werden vastgelegd door het Basel Committee on Banking Supervision in wat nu al bekend staat als Basel III. Bedoeling is om de banken meer bestand te maken tegen een volgende financiële crisis. De invoering van de nieuwe kapitaalvereisten gebeurt vanaf 2013, met een periode van vijf tot tien jaar om de aanpassing door te voeren. Die overgangsperiode moet volstaan geen economische schade te veroorzaken. De banken klagen nochtans dat de nieuwe kapitaalvereisten te streng zijn en hoe dan ook de de economische groei gaan beïnvloeden. Het zou namelijk om onmogelijk zijn om voldoende kapitaal op te halen.