Het huidige inflatiedoelwit van de FED bedraagt 2% en volgens Evans zou dat objectief opgetrokken mogen worden. Maar inflatie is een economisch gegeven dat moeilijk onder controle kan worden gehouden. In de jaren 70 is de FED haar greep op de inflatie eveneens kwijtgeraakt.

Maar volgens Evans staren de meeste gouverneurs van de FED zich momenteel blind op mogelijk deflatiegevaar, terwijl de inflatie in alle stilte aan een opmars bezig is. Wanneer de centrale bank zich bewust zal worden van het inflatiegevaar, kan het mogelijk te laat zijn.

Het huidige inflatiedoelwit van de FED bedraagt 2% en volgens Evans zou dat objectief opgetrokken mogen worden. Maar inflatie is een economisch gegeven dat moeilijk onder controle kan worden gehouden. In de jaren 70 is de FED haar greep op de inflatie eveneens kwijtgeraakt. Maar volgens Evans staren de meeste gouverneurs van de FED zich momenteel blind op mogelijk deflatiegevaar, terwijl de inflatie in alle stilte aan een opmars bezig is. Wanneer de centrale bank zich bewust zal worden van het inflatiegevaar, kan het mogelijk te laat zijn.