Nouriel Roubini, aan de New York University economicieprofessor en berucht doemdenker, schetst een weinig opwekkend beeld van de toekomst. Demonstraties, politieke instabiliteit, rellen enzovoort gaan aan de orde van de dag zijn.

De regeringen gaan maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat de voedselprijzen te sterk gaan stijgen. De vraag is echte of ze daar ook daadwerkelijk in gaan slagen.

Roubini verwijst in dat verband naar Bolivia. Dat land heeft al beroep gedaan op de staatskas om de voedselprijzen te subsidiëren. Andere landen gaan dit voorbeeld moeten volgen, maar zal niet kunnen voorkomen dat er onlusten gaan uitbreken.

Nouriel Roubini, aan de New York University economicieprofessor en berucht doemdenker, schetst een weinig opwekkend beeld van de toekomst. Demonstraties, politieke instabiliteit, rellen enzovoort gaan aan de orde van de dag zijn. De regeringen gaan maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat de voedselprijzen te sterk gaan stijgen. De vraag is echte of ze daar ook daadwerkelijk in gaan slagen. Roubini verwijst in dat verband naar Bolivia. Dat land heeft al beroep gedaan op de staatskas om de voedselprijzen te subsidiëren. Andere landen gaan dit voorbeeld moeten volgen, maar zal niet kunnen voorkomen dat er onlusten gaan uitbreken.