Spaanse staatsobligaties deden het relatief goed en de vooruitzichten voor high yield obligaties verbeteren in lijn met de gunstiger vooruitzichten voor de wereldeconomie.

Het renteverschil tussen Spaanse en Duitse staatsobligaties is de afgelopen week gedaald van 185 basispunten tot 170 basispunten. Eind 2013 was dit verschil nog twee volle procenten (200 basispunten).

Deze ontwikkeling is het gevolg van de positieve ontwikkeling van de Spaanse economie, waar de overheid veel hervormingsmaatregelen neemt om de economie beter te laten werken.

De vooruitzichten voor een verdere verkleining van dit renteverschil blijven daardoor goed en onze verwachting is een verdere daling tot 150 basispunten dit jaar en tot 120 basispunten op middellange termijn.

Spaanse staatsobligaties deden het relatief goed en de vooruitzichten voor high yield obligaties verbeteren in lijn met de gunstiger vooruitzichten voor de wereldeconomie. Het renteverschil tussen Spaanse en Duitse staatsobligaties is de afgelopen week gedaald van 185 basispunten tot 170 basispunten. Eind 2013 was dit verschil nog twee volle procenten (200 basispunten). Deze ontwikkeling is het gevolg van de positieve ontwikkeling van de Spaanse economie, waar de overheid veel hervormingsmaatregelen neemt om de economie beter te laten werken. De vooruitzichten voor een verdere verkleining van dit renteverschil blijven daardoor goed en onze verwachting is een verdere daling tot 150 basispunten dit jaar en tot 120 basispunten op middellange termijn.