In Singapore werd vanmorgen 1220,55 dollar voor een troy ounce goud betaald, wat neerkomt op een daling met een half procent ten opzichte van het slotniveau van gisteren in New York.

Wallace Ng, in Hong Kong executive director bij ABN Amro Securities Asia, ziet de goudprijs verder dalen. De edelmetalen volgen de algemene gang van zaken op de financiële markten.

De Dollar Index, een index die de dollar afmeet tegenover zes concurrerende valuta, steeg vanmorgen al voor de vierde dag op rij. Meestal stijgt de goudprijs als de dollarkoers daalt en vice versa.

In Singapore werd vanmorgen 1220,55 dollar voor een troy ounce goud betaald, wat neerkomt op een daling met een half procent ten opzichte van het slotniveau van gisteren in New York. Wallace Ng, in Hong Kong executive director bij ABN Amro Securities Asia, ziet de goudprijs verder dalen. De edelmetalen volgen de algemene gang van zaken op de financiële markten. De Dollar Index, een index die de dollar afmeet tegenover zes concurrerende valuta, steeg vanmorgen al voor de vierde dag op rij. Meestal stijgt de goudprijs als de dollarkoers daalt en vice versa.