IBM maakte beter dan verwachte winstcijfers bekend over het tweede kwartaal, maar de omzet van het technologiebedrijf viel tegen. Daarmee werd de trend bevestigd dat de bedrijfsresultaten vaak beter dan verwacht zijn, maar dat de omzet in te geringe mate groeit.

De nettowinst bedroeg over de verslagperiode $3,39 mrd, of een stijging met 9% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Per aandeel werd $2,65 verdiend, waar de analisten maar op $2,58 gerekend hadden.

De omzet over de verslagperiode bedroeg $23,7 mrd, tegenover een consensusverwachting van $24,2 mrd. IBM verhoogde winstverwachting voor het volledige boekjaar en gaat nu uit van een wpa van minstens $11,25.

IBM maakte beter dan verwachte winstcijfers bekend over het tweede kwartaal, maar de omzet van het technologiebedrijf viel tegen. Daarmee werd de trend bevestigd dat de bedrijfsresultaten vaak beter dan verwacht zijn, maar dat de omzet in te geringe mate groeit. De nettowinst bedroeg over de verslagperiode $3,39 mrd, of een stijging met 9% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Per aandeel werd $2,65 verdiend, waar de analisten maar op $2,58 gerekend hadden. De omzet over de verslagperiode bedroeg $23,7 mrd, tegenover een consensusverwachting van $24,2 mrd. IBM verhoogde winstverwachting voor het volledige boekjaar en gaat nu uit van een wpa van minstens $11,25.