Google heeft zijn eigen mobiele telefoon gelanceerd en gaat daarmee de concurrentie met Apple aan. Op het eerste gezicht lijkt dat een ongelijke strijd, gezien de sterke marktpositie die het bedrijf van Steve Jobs heeft veroverd.

Google kan echter een serieuze concurrent worden, dit vanwege het feit dat het internet de software gratis wegschenkt aan de producenten van mobiele telefoons in de vorm van geïntegreerde platforms (software + hardware).

De vraag is echter hoe de markt gaat reageren, maar ook hoe de partners van het bedrijf op het vlak van hardware de nieuwe strategie gaan ontvangen. Verder is het nog onduidelijk hoe Google de mobiele telefoons gaat verkopen.

Google heeft zijn eigen mobiele telefoon gelanceerd en gaat daarmee de concurrentie met Apple aan. Op het eerste gezicht lijkt dat een ongelijke strijd, gezien de sterke marktpositie die het bedrijf van Steve Jobs heeft veroverd. Google kan echter een serieuze concurrent worden, dit vanwege het feit dat het internet de software gratis wegschenkt aan de producenten van mobiele telefoons in de vorm van geïntegreerde platforms (software + hardware). De vraag is echter hoe de markt gaat reageren, maar ook hoe de partners van het bedrijf op het vlak van hardware de nieuwe strategie gaan ontvangen. Verder is het nog onduidelijk hoe Google de mobiele telefoons gaat verkopen.