In reële termen dient men volgens professor Stefan Duchateau de evolutie van de efficiëntiegraad van een economie in kaart brengen en deze ontwikkeling bood over de periode tussen 2000 en 2008 een schrikbarend beeld. De financiële crisis vormde dus helemaal niet de (rechtstreekse) aanleiding voor de eurozone-crisis.

Meer nog landen: als Spanje, Griekenland of Portugal waren zeer weinig geïmpacteerd door de bankencrisis, in tegenstelling tot IJsland, Ierland of (wereldkampioen) België. De economische terugslag die hierop volgde moest in de Zuiderse landen (en Ierland) echter worden opgevangen op basis van vermolmde economische structuren, een zeepbel in de vastgoedmarkt en een fundamenteel verzwakte competitiviteit. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

In reële termen dient men volgens professor Stefan Duchateau de evolutie van de efficiëntiegraad van een economie in kaart brengen en deze ontwikkeling bood over de periode tussen 2000 en 2008 een schrikbarend beeld. De financiële crisis vormde dus helemaal niet de (rechtstreekse) aanleiding voor de eurozone-crisis. Meer nog landen: als Spanje, Griekenland of Portugal waren zeer weinig geïmpacteerd door de bankencrisis, in tegenstelling tot IJsland, Ierland of (wereldkampioen) België. De economische terugslag die hierop volgde moest in de Zuiderse landen (en Ierland) echter worden opgevangen op basis van vermolmde economische structuren, een zeepbel in de vastgoedmarkt en een fundamenteel verzwakte competitiviteit. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.