De Franse werkloosheidsgraad heeft in december een nieuw recordniveau bereikt en dat betekent een serieuze tegenslag voor de socialistische president François Hollande. Die had namelijk een daling van de werkloosheid tegen het einde van vorig jaar in het vooruitzicht gesteld.

Vorige maand zaten in totaal 3,30 miljoen Fransen zonder job, een stijging met 10.200 of 0,30% ten opzichte van de maand voordien. Over het volledige jaar werd een stijging van de werkloosheid met 5,70% opgetekend, ondanks de beloften gedaan door Hollande.

De Franse werkloosheidsgraad heeft in december een nieuw recordniveau bereikt en dat betekent een serieuze tegenslag voor de socialistische president François Hollande. Die had namelijk een daling van de werkloosheid tegen het einde van vorig jaar in het vooruitzicht gesteld. Vorige maand zaten in totaal 3,30 miljoen Fransen zonder job, een stijging met 10.200 of 0,30% ten opzichte van de maand voordien. Over het volledige jaar werd een stijging van de werkloosheid met 5,70% opgetekend, ondanks de beloften gedaan door Hollande.