De S&P 500 brak voor het eerst in 2009 door de grens van 1000 punten, de Nasdaq ging door het niveau van 2000. Het sentiment werd ondersteund door de publicatie van een meevallende index wat betreft de index van de aankoopmanagers in de verwerkende industrie.

Onder andere als gevolg van de schrootpremie zijn de Amerikaanse autoverkopen in juli gestegen. Ford liet voor het eerst in twee jaar weer een stijging van de verkopen optekenen, de andere autobedrijven lieten weten dat de markt lijkt te stabiliseren.

De S&P 500 brak voor het eerst in 2009 door de grens van 1000 punten, de Nasdaq ging door het niveau van 2000. Het sentiment werd ondersteund door de publicatie van een meevallende index wat betreft de index van de aankoopmanagers in de verwerkende industrie. Onder andere als gevolg van de schrootpremie zijn de Amerikaanse autoverkopen in juli gestegen. Ford liet voor het eerst in twee jaar weer een stijging van de verkopen optekenen, de andere autobedrijven lieten weten dat de markt lijkt te stabiliseren.