De mist in het Midden-Oosten trekt gedeeltelijk op en daardoor kan het aanbod aan ruwe olie op de markten weer toenemen. In de komende weken kan de discount waaraan West Texas Intermediate ten opzichte van Brent geleidelijk aan kleiner worden. Die spread loopt van tijd tot tijd hoog op.

De bottlenecks in de opslagplaatsen van WTI in Cushing, Oklahoma, zullen geleidelijk aan verdwijnen nadat er medio januari aan de Golfkustpijplijn zal worden gewerkt. Uiteraard moet hier opgemerkt dat ook de factor Iran een belangrijke rol speelt in de evolutie van de olieprijs.

De mist in het Midden-Oosten trekt gedeeltelijk op en daardoor kan het aanbod aan ruwe olie op de markten weer toenemen. In de komende weken kan de discount waaraan West Texas Intermediate ten opzichte van Brent geleidelijk aan kleiner worden. Die spread loopt van tijd tot tijd hoog op. De bottlenecks in de opslagplaatsen van WTI in Cushing, Oklahoma, zullen geleidelijk aan verdwijnen nadat er medio januari aan de Golfkustpijplijn zal worden gewerkt. Uiteraard moet hier opgemerkt dat ook de factor Iran een belangrijke rol speelt in de evolutie van de olieprijs.