Maar niet alleen Solvay maakte vanmorgen de interimresultaten bekend. Umicore boekte goede vooruitgang in het tweede kwartaal, zo blijkt uit het interimresultaat dat het bedrijf vanmorgen bekendmaakte.

Ervan uitgaande dat niet alleen de huidige trends op vlak van vraag en prijszetting waargenomen in de belangrijkste eindmarkten maar ook huidige metaalprijzen en wisselkoersen voor de rest van het jaar onveranderd zullen blijven, verwacht Umicore dat de recurrente EBIT voor het volledige jaar zich binnen de bovenste helft van de eerder vermelde vork van € 250 tot € 280 miljoen euro zal bevinden.

Marc Grynberg, CEO, becommentarieert: "We boeken goede vooruitgang met de uitvoering van onze strategie. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met druk op onze marges in een aantal business units en nemen we maatregelen om hun winstgevendheid en concurrentievermogen te herstellen. Onze groeiambities op lange termijn blijven onveranderd en ik heb alle vertrouwen in ons niet-aflatend vermogen als toonaangevende materiaaltechnologie en recyclagespeler om duurzame en innovatieve oplossingen te blijven bieden aan onze klanten wereldwijd."

Maar niet alleen Solvay maakte vanmorgen de interimresultaten bekend. Umicore boekte goede vooruitgang in het tweede kwartaal, zo blijkt uit het interimresultaat dat het bedrijf vanmorgen bekendmaakte. Ervan uitgaande dat niet alleen de huidige trends op vlak van vraag en prijszetting waargenomen in de belangrijkste eindmarkten maar ook huidige metaalprijzen en wisselkoersen voor de rest van het jaar onveranderd zullen blijven, verwacht Umicore dat de recurrente EBIT voor het volledige jaar zich binnen de bovenste helft van de eerder vermelde vork van € 250 tot € 280 miljoen euro zal bevinden. Marc Grynberg, CEO, becommentarieert: "We boeken goede vooruitgang met de uitvoering van onze strategie. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met druk op onze marges in een aantal business units en nemen we maatregelen om hun winstgevendheid en concurrentievermogen te herstellen. Onze groeiambities op lange termijn blijven onveranderd en ik heb alle vertrouwen in ons niet-aflatend vermogen als toonaangevende materiaaltechnologie en recyclagespeler om duurzame en innovatieve oplossingen te blijven bieden aan onze klanten wereldwijd."