Sinds het begin van deze maand is de koers van het aandeel Barrick Gold met 11,2% gestegen. Het aandeel van de grootste goudproducent ter wereld steeg daarmee 5,5% meer dan de goudprijs zelf.

Afgelopen vrijdag meldde Barrick Gold dat de activiteiten in de Peruaanse Pierina-mijn tijdelijk zijn stilgelegd, ten gevolge van onlusten in die regio.

Dit kan volgens ABN Amro op korte termijn negatief uitpakken voor de productie van Barrick Gold. De analisten van de bank achten het echter onwaarschijnlijk dat de recente ontwikkelingen in Peru een wezenlijke impact op het bedrijf als geheel zullen hebben.

Correctie kan koopkans betekenen

Na de sterke koersstijging die Barrick Gold achter de rug heeft, ligt het voor de hand dat sommige beleggers op korte termijn winst zullen nemen. Mocht het aandeel een stapje terug doen, dan beschouwt ABN Amro dat als een interessante koopgelegenheid.

De analisten van de bank handhaven daarom hun koopadvies voor Barrick Gold. Het bedrijf heeft interessante mijnen in portefeuille, waaronder Cortez, Goldstrike, Turquoise Ridge en Lagunas Norte, waar tegen lage kosten voor een langere periode goud gewonnen wordt.

Nu de goudprijs zelf een sterk herstel heeft laten zien, acht ABN Amro de tijd rijp om het koersdoel voor het aandeel Barrick Gold te verhogen van USD 44 naar USD 49.

Sinds het begin van deze maand is de koers van het aandeel Barrick Gold met 11,2% gestegen. Het aandeel van de grootste goudproducent ter wereld steeg daarmee 5,5% meer dan de goudprijs zelf. Afgelopen vrijdag meldde Barrick Gold dat de activiteiten in de Peruaanse Pierina-mijn tijdelijk zijn stilgelegd, ten gevolge van onlusten in die regio. Dit kan volgens ABN Amro op korte termijn negatief uitpakken voor de productie van Barrick Gold. De analisten van de bank achten het echter onwaarschijnlijk dat de recente ontwikkelingen in Peru een wezenlijke impact op het bedrijf als geheel zullen hebben. Correctie kan koopkans betekenenNa de sterke koersstijging die Barrick Gold achter de rug heeft, ligt het voor de hand dat sommige beleggers op korte termijn winst zullen nemen. Mocht het aandeel een stapje terug doen, dan beschouwt ABN Amro dat als een interessante koopgelegenheid. De analisten van de bank handhaven daarom hun koopadvies voor Barrick Gold. Het bedrijf heeft interessante mijnen in portefeuille, waaronder Cortez, Goldstrike, Turquoise Ridge en Lagunas Norte, waar tegen lage kosten voor een langere periode goud gewonnen wordt. Nu de goudprijs zelf een sterk herstel heeft laten zien, acht ABN Amro de tijd rijp om het koersdoel voor het aandeel Barrick Gold te verhogen van USD 44 naar USD 49.