De analisten van de bank blijven een koopadvies hanteren voor het aandeel Aperam; daarbij verhogen zij het twaalfmaands koersdoel naar EUR 15.

Het bedrijf Aperam, dat begin vorig jaar werd afgesplitst van Arcelor Mittal, is onder meer actief als staalproducent in China. Onlangs heeft de Chinese overheid de importtarieven op staal verhoogd van 14% naar 25%.

Dit betekent dat Aperam de prijzen op staal dat het bedrijf in China produceert kan verhogen zonder dat de concurrentiepositie van het concern verslechtert. De winst op de Chinese activiteiten van het bedrijf kan hierdoor flink oplopen.

Goed nieuws voor Aperam

Wat ABN Amro betreft vormen de tariefsverhogingen door de Chinese overheid goed nieuws voor Aperam. De analisten van de bank blijven Aperam volgen met een koopadvies en verhogen het koersdoel voor dit aandeel naar EUR 15.

De analisten van de bank blijven een koopadvies hanteren voor het aandeel Aperam; daarbij verhogen zij het twaalfmaands koersdoel naar EUR 15. Het bedrijf Aperam, dat begin vorig jaar werd afgesplitst van Arcelor Mittal, is onder meer actief als staalproducent in China. Onlangs heeft de Chinese overheid de importtarieven op staal verhoogd van 14% naar 25%. Dit betekent dat Aperam de prijzen op staal dat het bedrijf in China produceert kan verhogen zonder dat de concurrentiepositie van het concern verslechtert. De winst op de Chinese activiteiten van het bedrijf kan hierdoor flink oplopen. Goed nieuws voor AperamWat ABN Amro betreft vormen de tariefsverhogingen door de Chinese overheid goed nieuws voor Aperam. De analisten van de bank blijven Aperam volgen met een koopadvies en verhogen het koersdoel voor dit aandeel naar EUR 15.