Stikstof is noodzakelijk om gewassen vruchtbaar te maken. Lagere gasprijzen zorgen voor een hogere marge. Ook de retailactiviteiten doen het goed. De orders voor het nieuwe plantseizoen zijn nu al op een hoog niveau.

Agrium maakt op 22 februari de resultaten bekend. De koers/winst-verhouding is met 11,6x de verwachte winst nog steeds laag. De prijs/kasstroom-ratio is minder dan 9x.

Agrium koopt regelmatig eigen aandelen in. De koers nadert ons koersdoel van USD 120. Op basis van goede vooruitzichten verhogen de analisten van ABN Amro dat koersdoel naar USD 140.

Stikstof is noodzakelijk om gewassen vruchtbaar te maken. Lagere gasprijzen zorgen voor een hogere marge. Ook de retailactiviteiten doen het goed. De orders voor het nieuwe plantseizoen zijn nu al op een hoog niveau. Agrium maakt op 22 februari de resultaten bekend. De koers/winst-verhouding is met 11,6x de verwachte winst nog steeds laag. De prijs/kasstroom-ratio is minder dan 9x. Agrium koopt regelmatig eigen aandelen in. De koers nadert ons koersdoel van USD 120. Op basis van goede vooruitzichten verhogen de analisten van ABN Amro dat koersdoel naar USD 140.