Omdat hun eerdere koersdoel inmiddels bijna bereikt is, verhogen de analisten van ABN Amro het koersdoel voor dit aandeel nu naar USD 110.

De behoefte aan onkruidverdelgers en gewasbeschermingsproducten is nog altijd groot, evenals de vraag naar nieuwe varianten van biotech zaden.

Iedere ontwikkelde zaadvariant heeft nieuwe eigenschappen waarmee een hogere gewasopbrengst kan worden gerealiseerd; voor boeren in de VS -en nu ook in Zuid-Amerika, Oost-Europa, Rusland en China- zijn dergelijke nieuwe zaden de investering waard.

Niet goedkoop

Het aandeel Monsanto is volgens ABN Amro niet goedkoop; daar staat tegenover dat de marges van het bedrijf blijven stijgen. De lage voorraadniveaus van landbouwgrondstoffen lijken meer een structureel dan een cyclisch probleem te zijn; hierdoor neemt de behoefte aan biotech zaden, zoals Monsanto die ontwikkelt, toe.

Het eerdere koersdoel voor het aandeel Monsanto is inmiddels bijna bereikt. De analisten van ABN Amro verhogen daarom het koersdoel voor Monsanto naar USD 110 en herhalen het koopadvies voor dit aandeel.

Omdat hun eerdere koersdoel inmiddels bijna bereikt is, verhogen de analisten van ABN Amro het koersdoel voor dit aandeel nu naar USD 110. De behoefte aan onkruidverdelgers en gewasbeschermingsproducten is nog altijd groot, evenals de vraag naar nieuwe varianten van biotech zaden. Iedere ontwikkelde zaadvariant heeft nieuwe eigenschappen waarmee een hogere gewasopbrengst kan worden gerealiseerd; voor boeren in de VS -en nu ook in Zuid-Amerika, Oost-Europa, Rusland en China- zijn dergelijke nieuwe zaden de investering waard. Niet goedkoopHet aandeel Monsanto is volgens ABN Amro niet goedkoop; daar staat tegenover dat de marges van het bedrijf blijven stijgen. De lage voorraadniveaus van landbouwgrondstoffen lijken meer een structureel dan een cyclisch probleem te zijn; hierdoor neemt de behoefte aan biotech zaden, zoals Monsanto die ontwikkelt, toe. Het eerdere koersdoel voor het aandeel Monsanto is inmiddels bijna bereikt. De analisten van ABN Amro verhogen daarom het koersdoel voor Monsanto naar USD 110 en herhalen het koopadvies voor dit aandeel.