De verwachtingen waren niet hooggespannen nadat eerder al bekend raakte dat de productiedoelstelling voor 2012 niet gehaald zou worden.

Bovendien doken ook de REE prijzen vorig jaar opnieuw lager. Het netto verlies kwam uit op bijna 360 miljoen dollar of 2,91 dollar per aandeel.

Ook het aangepaste verlies zonder waardeverminderingen en eenmalige kosten lag met 0,45 dollar per aandeel nog de helft hoger dan verwacht.

Er is op korte termijn bovendien geen beterschap in zicht. Volgens het management van Molycorp zal de eerste jaarhelft nog iets zwakker zijn dan de tweede jaarhelft van vorig jaar.

Pas indien de voorraden bij de eindgebruikers zijn afgebouwd en de vraag terug aantrekt, kan het met de REE industrie terug duurzaam beter gaan.

De verwachtingen waren niet hooggespannen nadat eerder al bekend raakte dat de productiedoelstelling voor 2012 niet gehaald zou worden. Bovendien doken ook de REE prijzen vorig jaar opnieuw lager. Het netto verlies kwam uit op bijna 360 miljoen dollar of 2,91 dollar per aandeel. Ook het aangepaste verlies zonder waardeverminderingen en eenmalige kosten lag met 0,45 dollar per aandeel nog de helft hoger dan verwacht. Er is op korte termijn bovendien geen beterschap in zicht. Volgens het management van Molycorp zal de eerste jaarhelft nog iets zwakker zijn dan de tweede jaarhelft van vorig jaar. Pas indien de voorraden bij de eindgebruikers zijn afgebouwd en de vraag terug aantrekt, kan het met de REE industrie terug duurzaam beter gaan.