Maar anderzijds zijn er ook factoren die de inflatie duidelijk op afstand houden, waarbij we op de eerste plaats aan de lonen denken. Looninflatie was een typisch gegeven voor de jaren 70, toen deze in combinatie met een slabakkende economie de basis voor stagflatie legde.

Sindsdien hebben de bedrijven echter een reorganisatie ondergaan, met onder andere de verhuis van de productiefaciliteiten naar lageloonlanden.

De hoge werkloosheid in de geïndustrialiseerde landen drukt momenteel de lonen en reduceert zodoende het inflatiegevaar. Een come-back van de inflatie lijkt er dus niet in te zitten.

Maar anderzijds zijn er ook factoren die de inflatie duidelijk op afstand houden, waarbij we op de eerste plaats aan de lonen denken. Looninflatie was een typisch gegeven voor de jaren 70, toen deze in combinatie met een slabakkende economie de basis voor stagflatie legde. Sindsdien hebben de bedrijven echter een reorganisatie ondergaan, met onder andere de verhuis van de productiefaciliteiten naar lageloonlanden. De hoge werkloosheid in de geïndustrialiseerde landen drukt momenteel de lonen en reduceert zodoende het inflatiegevaar. Een come-back van de inflatie lijkt er dus niet in te zitten.