Mobius baseert zich daarbij op de vooruitzichten wat betreft de evolutie van de inflatie in Spanje. Voor het overige maakt hij zich niet zo veel zorgen over de situatie in Europa, de rentevoeten in Spanje zijn wat ze zijn. De echte inflatie in Spanje zou namelijk 4 tot 5% bedragen.

Rente in VS wordt kunstmatig laag gehouden

Volgens Mobius wordt de rente in de Verenigde Staten kunstmatig laag gehouden, ook in andere delen van de wereld wordt de rente gemanipuleerd. De stand van de rentevoeten drukt met andere woorden steeds minder vaak een economische realiteit uit.

Of Spanje zal kunnen blijven leven met de hoge rentevoeten, hangt volgens Mobius van land zelf af. Alles draait om de vraag wat Spanje gaat doen om de crisis de baas te blijven. Het land moet op de eerste plaats besparen, waarna er voor de privé-sector voldoende ruimte vrijkomt om te investeren.

Mobius baseert zich daarbij op de vooruitzichten wat betreft de evolutie van de inflatie in Spanje. Voor het overige maakt hij zich niet zo veel zorgen over de situatie in Europa, de rentevoeten in Spanje zijn wat ze zijn. De echte inflatie in Spanje zou namelijk 4 tot 5% bedragen.Rente in VS wordt kunstmatig laag gehouden Volgens Mobius wordt de rente in de Verenigde Staten kunstmatig laag gehouden, ook in andere delen van de wereld wordt de rente gemanipuleerd. De stand van de rentevoeten drukt met andere woorden steeds minder vaak een economische realiteit uit. Of Spanje zal kunnen blijven leven met de hoge rentevoeten, hangt volgens Mobius van land zelf af. Alles draait om de vraag wat Spanje gaat doen om de crisis de baas te blijven. Het land moet op de eerste plaats besparen, waarna er voor de privé-sector voldoende ruimte vrijkomt om te investeren.