Voor de eurozone belooft het een jaar van negatieve groei te worden, waarbij bepaalde landen met een recessie geconfronteerd zullen worden. Bovenop de al bestaande problemen, zal een nieuw probleem komen in de vorqm van hoge olieprijzen.

Die hoge olieprijzen zullen de consumptiekracht ondermijnen, want de consumenten zullen minder inkomen hebben. Daardoor zullen ook de marges bij de bedrijven afnemen. De inflatie zal in de loop van het vierde kwartaal uitbodemen, aldus Jacobsen, waardoor een signaal gegeven wordt om goud en zilver te kopen.

Voor de eurozone belooft het een jaar van negatieve groei te worden, waarbij bepaalde landen met een recessie geconfronteerd zullen worden. Bovenop de al bestaande problemen, zal een nieuw probleem komen in de vorqm van hoge olieprijzen. Die hoge olieprijzen zullen de consumptiekracht ondermijnen, want de consumenten zullen minder inkomen hebben. Daardoor zullen ook de marges bij de bedrijven afnemen. De inflatie zal in de loop van het vierde kwartaal uitbodemen, aldus Jacobsen, waardoor een signaal gegeven wordt om goud en zilver te kopen.